Žáci hlučínského učiliště a praktické školy skvěle reprezentovali své město

Hlučínský tým na Zlaté vařečce, autor: Šárka Medvecová

Skvěle reprezentovat svou školu i město Hlučín opakovaně zvládli žáci Odborného učiliště a Praktické školy Hlučín. Odvedli výbornou práci na soutěžích Zlatá vařečka, Gastrománes a Voňavé pečení, které se konaly v březnu a v dubnu. 

Moravské soutěže mladých kuchařů Zlatá vařečka se 22. března v Opavě zúčastnili žáci druhého ročníku učebního oboru kuchařské práce Tereza Hořínková a Radim Polášek pod vedením trenérky Šárky Medvecové, kde mezi osmnácti soutěžícími z devíti škol bodovali krémovou polévkou z dýně. "Terezka ji připravila s ovesnými vločkami, Radim s gorgonzolou," prozradil ředitel hlučínské školy Jindřich Honzík. 
Hned po velikonočních svátcích oba zazářili na soutěži Gastrománes, kterou 4. dubna pořádala Střední škola hotelová a služeb Kroměříž. Účastnilo se jí dvanáct soutěžících z šesti škol z celé České republiky. Soutěžní úkol se skládal ze dvou částí, ze samostatné přípravy dvou druhů soutěžních studených výrobků a pódiového vystoupení."Každý z našich soutěžících připravil dle zadání jeden druh studených pokrmů, a to koktejlové hrušky a křenové tapas. Součástí pódiového vystoupení byla příprava předkrmového salátu z tropického ovoce. "Naši žáci vsadili opět na zdravou výživu, netradiční suroviny a  moderní stravovací trendy. Zhotovili salát tropické osvěžení. Při pódiovém vystoupení v časovém limitu patnácti minut Radim připravoval ovocný salát, Terezka komentovala postup práce a zdůraznila originalitu použitých surovin a hlavně často opomíjené spojení ovoce a sýrů," řekl ředitel Honzík. Porota ocenila manuální zručnost, odborné znalosti i dovednosti hlučínských žáků druhým místem. 
Žačky Vanesa Růžičková a Zuzana Holubová pod vedením trenérky Lydie Rybářové předvedly své umění v Brně na přehlídce Voňavé pečení, které pořádalo OU a PrŠ Lomená 5. dubna. Tématem byla dětská párty na kterou soutěžící připravovali v časovém limitu atraktivní velký koláč z lístového těsta a běžné pečivo. 
"Obě naše žákyně se svého úkolu zhostily velmi zodpovědně, byly rychlé a velmi zručné," pochválil děvčata Jindřich Honzík. 
Hlučínský tým na Gastrománesu

Produkty hlučínského týmu na Voňavém pečení
Vytvořeno 13.4.2018 23:33:58 | přečteno 419x
Štítky: aktualita , sdílení_fb_tw
 
load