Denisa Rábiková pomáhá dobrému jménu šilheřovické školy

K získání ocenění Řemeslník roku gratuluje studentce Denise Rábikové z Hlučína předseda Sdružení sou, autor: Libor Hanzal

Hlučíňačka Denisa Rábiková, úspěšná absolventka oboru kadeřnice na Střední škole hotelnictví, gastronomie a služeb v Šilheřovicích, v posledních měsících několik významných ocenění za vynikající  výsledky ve svém oboru.

Aktuálně žákyně prvního ročníku nástavbového studia převzala z rukou místopředsedkyně Senátu ČR Miluše Horské ocenění Mladý řemeslník roku 2017 určené pro žáky řemeslných oborů, kteří vzorně reprezentují školou v odborných soutěžích, mají výborný prospěch a projevují skutečně hluboký zájem o zvolený obor. Rovněž získala třetí místo v soutěži Hospodářské komory České republiky O nejlepší samostatnou odbornou práci v oboru kadeřník. 
„Denisa se svému řemeslu věnuje opravdu s chutí a láskou, a přes své úspěchy je to pořád skromná dívka,“ uvedla ředitelka školy Marie Měchová. 
Šikovná studentka vedle vzdělávání už i pracuje v salónu Mortiana v Hlučíně. 
„Byla jsem tam na praxi už od druhého ročníku jako brigádnice a teď už pracuji samostatně. Jsem kreativní člověk, tak mě hlavně baví vymýšlet zajímavé účesy třeba na svatby,“ prozradila mladá kadeřnice.
Denisa Rábiková tak přispívá k dobrému jménu školy, která se může pochlubit mnoha dalšími skvělými výsledky. V říjnu například uspořádala již 8. ročník svého golfového turnaje, který se konal na hřišti Park Golf Club Ostrava. Na jeho organizaci se podíleli i studenti školy z oboru cestovní ruch se zaměřením na golf a golfové služby a také studenti oboru hotelnictví, kteří si mohli v praxi ověřit své dovednosti. 
V říjnu získala šilheřovická střední škola čestné uznání za vysokou úroveň praktické přípravy. Prestižní ocenění uděluje Hospodářská komora ČR. 
Škola se také již téměř rok zapojuje do projektu Inovace ve vzdělávání programu Interreg V-A Česká republika – Polsko. Skupiny žáků ze Šilheřovic a Polska se společně účastní workshopů na odborná gastronomická témata, které organizuje jak šilheřovická škola, tak kolegové ze střední školy Jastrzebie Zdrój v Polsku. Šilheřovičtí se byli například podívat v polských Niepolomicích na workshopu zaměřeném na úpravu zvěřiny. Polští studenti měli pro změnu možnost sledovat prostřednictvím telemostu, jak připravuje ukázkové tříchodové menu odborník z praxe, šéfkuchař restaurace U Zeleného dubu v Bohumíně Milan Dobřanský.

Vytvořeno 4.11.2017 22:04:47 | přečteno 519x
Štítky: aktualita , sdílení_fb_tw
 
load